Voeding van hond, kat en fret

Er is steeds meer bekend over de voedingsstoffen die hond en kat nodig hebben en de juiste verhouding waarin ze gegeven moeten worden. Een goed honden-of kattenvoer zal aan deze eisen voldoen en bovendien zal het zo zijn samengesteld dat de voedingsstoffen goed worden opgenomen in het korte spijsverteringskanaal van de hond. Natuurlijk moet het voer ook smakelijk zijn.

De dierenarts is de beste persoon om advies te geven over de voeding van uw huisdier. Hij kent de meeste merken en is op de hoogte van voordelen en nadelen van bepaalde voedingen. U kunt touwens bij mij uiterst verteerbare en hoogwaardige voeding verkrijgen; voeding die u nergens in de winkel kunt vinden.

Heeft uw dier medische problemen die een aangepast voer noodzakelijk maken, dan kan een dieetvoeder uitkomst bieden. Zo beschik ik onder andere over een energiebeperkt dieet voor honden die leiden aan overgewicht.

Ook voor bepaalde types huid- en spijsverteringsproblemen en voor honden met een verminderde nierfunctie of blaasgruisproblemen kan ik aangepaste voeders voorschrijven die de klachten beperken en zo bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van het dier.