Diensten
Wat wordt er gedaan in de praktijk?

Preventieve zorg

In de eerste plaats sta ik in voor de preventieve zorg van uw huisdier. Bij de jaarlijkse vaccinaties van uw hond, kat, konijn, fret, duif of kanarie wordt het dier grondig nagekeken. Ook een worm- en vlooienbestrijding wordt besproken en toegepast; er wordt deskundig advies gegeven over de voeding en uw dier wordt gewogen. Dit alles wordt dan ook opgenomen in het dossier van uw huisdier.

Ook tandverzorging behoort tot een preventieve zorg. Vele honden en katten laten regelmatig hun tanden kuisen en polijsten. Zo behouden ze hun gezond en fris gebit.


Medische hulp bij ziekte

Natuurlijk kunt u ook bij mij terecht met uw ziek dier. Deze ziekten kunnen van verschillende aard zijn; o.a. inwendige ziekten(vb. maag- en darmklachten), huidziekten(vb. schurft, allergie), orthopedie(botten en gewrichten), neus-keel-oren, cardio- en pneumologie(hart en longen), infectie-ziektes, urologie(nier en blaas), voortplanting en verloskunde. Dit met de klassieke westerse geneeskunde en/of met NES Bio-energetische resonantie.


Bio-energetica met NES Health


Naast de klassieke diergeneeskunde, kunt u bij ons ook terecht voor het uitlezen en corrigeren van het Bio-energieveld rond uw huisdier met behulp van NES Health scanner. Dit systeem decodeert het energetisch lichaamsveld en legt zo onderliggende oorzaken bloot. Het is een effectieve en veilige manier om het zelfgenezende vermogen van uw huisdier te activeren. 

De moderne geneeskunde is  alleen gericht op de biochemie van het lichaam. Ook al heeft dit zijn plaats, ze kijken niet naar het Bio-energetisch lichaamsveld wat de chemische interacties instrueert en controleert.

Voor meer info: https://www.neshealth.com/p/SamVerstraete


Medische hulp bij ongevallen

Aanrijdingen, beenbreuken, vecht- en brandwonden, geïnfecteerde wonden kunnen worden verzorgd.


Chirurgische ingrepen

In de operatiekamer worden verschillende ingrepen aan de "weke" delen van uw huisdier uitgevoerd, ook sterilisaties en castraties worden in de operatiekamer gedaan. Klik op operaties voor een overzicht van de ingrepen die bij mij kunnen worden gedaan.


Radiologie

Met radiologie wordt het maken van röntgenfoto's bedoeld. Radiologie is een krachtig hulpmiddel bij het stellen van de juiste diagnose, er kan als het ware door de patiënt heen worden gekeken. Voor het maken en interpreteren van röntgenfoto's kunt u dus ook bij mij terecht. Voor verdere info over radiologie klik op de link.


Hospitalisatie en intensive care

Voor ernstig zieke patiënten heb ik een opnameruimte, waar de dieren terecht kunnen voor infuustoediening, pijnbestrijding en intensieve zorgen. Hier komen ook de spoedpatiënten terecht.


Doorverwijzing naar een "specialist"

Indien nodig neem ik contact op met een diergeneeskundige specialist of verwijs ik de patiënt door. Ik heb veelvuldig en intensief contact met specialisten in de dermatologie, orthopedie, inwendige ziektes, oogheelkunde, radiologie, chirurgie en gedragstherapie.


Samen met u wil ik er voor zorgen dat uw huisdier een zo lang en gezond mogelijk leven leidt.